петак, 2. фебруар 2018.

Pariske korpice


Potrebno:
*150g putera,250g brašna, 3 žumanca,prstohvat soli,
40g prah šećera,1 kašika kisele pavlake,brašno za
posipanje daske za mešenje
*3 belanca,250g šećera,120g suvog grožđa,200g mlevenih
oraha,1 kašika pekmeza od kajsija,prah šećer za
posipanje
Izrada:
Od putera,brašna,žumanaca,soli,prah šećera i kisele pavlake
umesiti testo meko i ostaviti u prozirnu foliju barem 2 sata u
frižideru.
Za to vreme koje je potrebno da testo bude na hladnom,
ulupamo belanca sa šećerom da bude čvrst sneg.Kod lupanja
belanaca dodavati po malo šećer.Kad je sneg postao čvrst ,
dodajemo pekmez ,mlevene orahe i suvo grožđe.
Modlice za korpice smo pre toga namazali malo masnoćom
i svaku posuli brašnom.tako pripremljene modlice punimo
testom koje smo izvadili iz frižidera.Pravimo kuglice i utisnemo
u svaku modlu tanko testo.Kad smo obložili testom modlice,
punimo ih sa filom koji smo pripremili.Pečemo na 180°C 
od 20- 25 minuta.Kad su korpice pečene ,izvadimo ih iz rerne i 
ostavimo u modlicama da se malo ohlade,pa ih tek onda vadimo 
iz modlica.Posipamo ih prah šećerom.

Pariske korpice su jako lep kolač,mek i sa veoma lepim filom.

Poreklo recepta:iz tetka Sekine sveske










Нема коментара:

Постави коментар