петак, 3. фебруар 2017.

Pečene pastrmke









Potrebno:
-4 pastrmke,so,ulje za prženje
-prilog:
200g šampinjona,malo seckanog peršunovog lista
so,biber,1/2 limunovog soka
beli pirinač.integralni,so,biber
Izrada:
Pastrmke očistimo,operemo i posušimo,pa usolimo i neka
malo odstoje.Nakon toga ih uvijemo u kuhinjski papir i
dobro posušimo.Uvaljamo pstrmke u kukuruzno brašno.
U dubljem tiganju ugrejemo masnoću(ulje) i stavljamo
pastrmke da se peku(prže).Kad su porumenele sa jedne strane
okrenemo i pečemo sa druge strane.Nikad se neće korica od
ribe prihvatiti za tiganj ako je riba oceđena , posušena i
pržena na vreloj masnoći.Tako ispečene reš pastrmke
serviramo .
Prilozi mogu biti različiti,Ja sam pravila beli pirinač sa
 isprženim šampinjonima i integralni pirinač sa isprženim
šampinjonima.Pirinač skuvan i oceđen,začiniti sa maslinovim
uljem,dodati so,biber,limunov sok ,ispržene šampinjone koje
sam isekla na deblje listiće i na kraju dodati malo seckanog
peršunovog lista.

Poreklo recepta:iz mamine sveske




Нема коментара:

Постави коментар