субота, 24. септембар 2016.

Piletina sa prazilukom




Potrebno:
4 komada praziluka,2 krompira,2 šargarepe,1 glavica crnog luka,3 kašike
ulja,4 zrela paradajza,3 kašike ulja za prženje,1  paprika,1 pileće belo meso
(manji juneći ribić),ulje,so,biber,prstohvat majorana,kašičica aleve paprike,
na vrh noža aleve ljute paprike,kašika seckanog peršunovog lista, čipkasti 
rezanci

Izrada:
Najpre očistimo praziluk,prosečemo uzduž na četiri dela i onda na
štapiće dužine 5 cm.Dobro operemo i stavimo u jednu činiju da se kuva.
Kad je malo omekšao sklonimo sa ringle i ostavimo na cediljku(đevđir)
da se ocedi.
U dublju i veću činiju stavimo ulje i iseckamo crni luk na kockice,pa
 kad se uprži dodamo seckano na kocke belo meso(ili juneći ribić) i malo 
dinstamo da omekša,mešajući varjačom.Dodamo malo soli i dalje mešamo.
U to dodamo iseckano  na štapiće povrće(papriku,šargarepu,krompir) .Kad
smo i to malo prodinstali dodamo oceđen praziluk i oljušten paradajz isečen 
na kocke.To sve zajedno kuvamo ,na srednjoj temperaturii povremeno
promešamo varjačom.Dodamo soli još po ukusu,mlevenog bibera,alevu 
papriku i slatku i ljutu.Pred kraj kad je meso kuvano i povrće,dodamo
seckani peršunov list,majoran i ako je masa ređa što uvek više volim,
dodam šire rezance na kraju da se ukuvuja.Pošto napravim čipkaste rezance
za čorbe kad mesim domaće rezance za supu,onda sam dodala u ovo jelo
upravo te ,jer nekako ulepšaju i jelo i čorbu.

Ovo jelo je ukusno,zadovoljava i one koji vole meso i koji vole
čorbasto povrće.
Poreklo recepta- omiljen recept iz mamine sveske

Praziluk
Šargarepa,paprika,peršun 

Pileće belo 
Krompir
Čipkasti rezanci





Нема коментара:

Постави коментар