недеља, 31. јул 2016.

Kolač od krušaka



Potrebno:
-4-5 krušaka sočnih,
-testo:200g brašna T 400 meko,100g putera,1 kašika prah šećera,
  prstohvat soli
-80g prah šećera,
-preliv:1 jaje,40g putera,1 kašika nekog pića(bola,rum i sl.)
-malo cimeta
Izrada:
U činiju stavimo puter,malo prah šećera,prstohvat soli i brašno.Umesimo
dobro da dobijemo jednu lepo umešenu kuglu ,koju stavimo u najlon kesicu pa
u frižider 1/2 sata.Nakon tog vremena razvijemo testo na pek papiru i prenesemo
u manju tepsiju koju smo namazali masnoćom.Testo na više mesta izbockamo
viljuškom i stavimo u zagrejanu rernu na 180 °C neka se peče do pola.Onda 
izvadimo tepsiju i pospemo prah šećerom testo, a nakon toga poslažemo 
očišćene i isečene kruške (na osam delova) po celom kolaču.Jedno jaje
 izlupamo žicom sa malo putera i bolom(voćno piće) pa prelijemo preko 
krušaka i kolača.Odozgo pospemo malo cimetom.Stavimo ponovo peći
 15minuta na 200 °C da se do kraja ispeče..Kad je ispečeno izvadimo iz 
rerne ,malo prohladimo i sečemo na kocke.

Jednostavan starinski kolač koji ima divan ukus i aromu.Ja sam koristila
 Carmen kruške,bitno je da su sočne.
Poreklo recepta-starinski recept iz mamine sveske


                                                  Carmen kruške





Нема коментара:

Постави коментар