среда, 29. јун 2016.

Kokos puslice


Potrebno:
4 belanca,220g kristal šećera,100g kokos brašna,80g brašna
Izrada:
Uklupati sneg od belanaca,pa dodavati po malo šećer i mutiti sve na pari.
Kad je dobro umućeno(čvrsto) i zagrejano ,dodati kokos brašno ,mutiti i na kraju
brašno.Masa mora biti lepo gusta.Skinemo sa pare i u namazanu tepsiju
( prekrivenu pek papirom )stavljamo sa malom kašičicom masu ili špricom
za ukrašavanje.
Sušiti na 120°C malo više od 1 sat.Isključiti rernu i neka ostane da se ohlade
 postepeno.Skinuti sa pek papira na tacnu i služiti tek malo posutim prah šećerom.

Ovim mirisnim  kolačima je teško odoleti.Možemo i spajati sa kremom od čokolade
ali sada kad je ovako toplo prijaju i ovi suvi kolačići bez fila.

Poreklo recepta:stari recept iz mamine sveske








Нема коментара:

Постави коментар