петак, 27. мај 2016.

Pohovane punjene ćureće rolnice


Potrebno:
7-8 šnicli ćurećeg belog mesa,1 kuvani krompir,4 šampinjona veća,1 kiseli 
krastavčić,1 crvena pečena paprika,2 čena belog luka,2 kašike maslinovog
 ulja,so,biber,malo seckanog peršunovog lista
-ulje za prženje,hlebne mrvice,2 jaja,brašno

Izrada:
Od ćurećeg belog mesa treba iseći 7-8 šnicli.Blago ih izlupati čekićem,posoliti i
neka stoje dok ne pripremimo fil.
Pečenu papriku oljuštiti i očistiti od semena,pa iseći na kockice.Kuvani krompir
isto iseći na kockice.Posebno izdinstati sitno sečene šampinjone na ulju i dodati
iseckan beli luk.Posebno iseckati na kockice malo slanine ili šunke.Sve to pomešati,
posoliti i dodati bibera a na kraju dodati i malo seckanog peršunovog lista.
Na svaku šniclu staviti fila i zamotati u rolnicu pa čačkalicom zatvoriti uz duž šnicle.
U tiganju pripremiti masnoću.Posebno svaku rolnicu uvaljati u brašno,izlupana jaja
pa u hlebne mrvice.Tako pripremljene rolnice peći na vreloj masnoći  kratko,jer su
tanke i fil u njima je već pripremljen.Kad smo sve ispohovali ,možemo poslužiti
jako ukusne rolnice sa prilozima od krompira,šargarepe,barenog povrća i slično.

Ove rolnice su izuzetne za posluženje.Lepo izgledaju i jako su ukusne ,a relativno
brzo ih možemo napraviti.

Poreklo recepta-iz tetka Sekine sveske

                                                       Blago izlupane šnicle 
                                                                Fil
                                              Rolnice pripremljene za pohovanje

                                                 Ispohovane ćureće rolnice
Rolnice uz prilog

1 коментар: