понедељак, 4. април 2016.

Zapečeni praziluk


Potrebno:
-2 veze praziluka(8 komada),so,biber,2kašike ulja,na vrh kašičice
 ljute aleve paprike,kašičica slatke aleve paprike,3 krompira
-preliv:3 jaja,1 kisela pavlaka,1dl mleka,1 dl kisele vode,so,biber,
2 kašike kukuruznog brašna,100g narendanog kačkavalja,2 kašike
 susama,ulje za podmazati pekač

Izrada:
Praziluk očistiti,iseckati na 3 cm dužine,obariti u slanoj vodi i oediti.
Oljuštiti 3 krompira i narendati pa zajedno sa oceđenim prazilukom
 na masnoći ispržiti da nestane voda.Posoliti i dodati biber i alevu papriku.
Kad se ispržilo lepo i nestala voda ,sipamo masu u namazan uljem pekač.
Preliv uradimo tako da ulupamo jaja,dodamo kiselu pavlaku i promešamo
pa onda mleko,kiselu vodu,so,biber i umešamo kukuruzno brašno.Odozgo
 pospemo narendanim kačkavaljem i susamom.Staviti da se zapeče na
200 °C u  rernu oko 40 minuta.Služiti toplo a može i hladno,lepo je.

Ovaj jednostavan recept zbilja je lako napraviti i ukusan je.

Poreklo recepta-stari recept iz mamine sveske



1 коментар: