петак, 12. фебруар 2016.

Pohovane palačinke





Potrebno:
-12 komada palačinki,
-1/2 kg mešanog mlevenog mesa,1 jaje so,biber,
 1 glavica crnog luka,2 kašike ulja,1 kašika seckanog perunovog lista
-2 jaja ,hlebne mrvice(prezle),ulje za pohovanje

-preliv:tartar sos

Izrada:
Ispečemo 12 komada palačinki,malo debljih nego obično.
Na ulju propržimo sitno seckanu glavicu crnog luka i kad postane staklast,dodamo
 mleveno meso,so,biber i malo to prodinstamo.Kad se malo ohladi dodamo jaje da
se masa poveže.U to još dodamo seckani peršunov list.Sa tom masom punimo
palačinke i smotamo da budu kvadratmnog oblika.Pripremimo masu za pohovanje
 od jaja,brašna,  malo soli,hlebne mrvice i ispohujemo svaku palačinku.
Serviramo sa tartar sosom.

Poreklo recepta-iz Gocine sveske







Нема коментара:

Постави коментар