среда, 28. октобар 2015.

Filovana paprika


Potrebno:
10 paprika,500g mešanog mlevenog mesa,1 šoljica za crnu kafu pirinča,1 manja glavica crnog luka,2 kašike ulja,2 čena belog luka,so,biber,1 jaje,1 kašika iseckanog peršunovog lista,1/2 l paradajza,2 dl vode,1 kašika brašna,1 kašičica aleve paprike,na vrh kašičice ljute aleve paprike

Izrada:
Operemo paprike i očistimo,pa izdubimo nožićem ili alatkicom za dubljenje.Ostavimo i pravimo fil.

U manjoj šerpici na 2 kašike ulja izdinstamo crni luk isečen na kockice,smanjimo temperaturu i dodamo mleveno meso.Posolimo,dodamo biber šoljicu pririnča i promešamo.Skinemo sa vatre,ne treba dugo da se dinsta jer će se kuvati kad napunimo paprike.Ostavimo da se prohladi pa umutimo u tu smesu 1 jaje da poveže masu i dodamo seckani peršunov list.Pošto je fil gotov pristupimo punjenju.Punimo paprike malom kašičicom ,ja sam imala10 komada,tako da je šerpa puna . Kad smo napunili paprike,dodati čašu vode(2 dl) i čašu paradajza.Staviti da se kuva,pa kad uskuva smanjiti neka se krčka.Pri kraju doliti ostali paradajz u kojeg smo dodali kašiku brašna da bi saft bio gušći.Neka se još malo kuva koji minuti na kraju dodati alevu papriku.Sve skupa se kuva 1 sat.
Prilog uz filovanu papriku pire krompir.

Poreklo recepta-iz mamine sveske





Нема коментара:

Постави коментар