среда, 2. септембар 2015.

Mramorni kuglof




Potrebno:3 jaja,280g šećera,300g brašna T 400 ,1,5 dcl ulja,1,5 dcl mleka,1 prašak za pecivo,1 vanil šećer,izribane limunove korice,šaka suvog grožđa,1 kašika kakaoa ili rendane čokolade,sitni šećer za posipanje

Izrada:
Jaja i šećer umutiti,dodati ostale sastojke:ulje,mleko,vanil šećer,pa polako brašno pomešano sa praškom za pecivo, a suvo grožđe dodati postepeno.U 1/3 mase dodati kakao. Kalup dobro namazati masnoćom i hlebnim mrvicama posuti pa  najpre sipati masu bez kakaoa,a onda masu s kakaom.Uzeti malu varjaču ili može i viljušku i malo promešati testo.Peći u zagrejanoj rerni na 180°C 30 min,a onda smanjiti na 150°C još 15 min.Proveriti čačkalicom da li je pečen kuglof.Ako jeste,izvadimo ga iz rerne i ostavimo malo u kalupu.Posle toga ga možemo preokrenuti i podići kalup. Kuglof posuti prah šećerom i ostaviti da se ohladi.Ohlađen rezati na šnite.
Poreklo recepta- starinski recept moje rođake Savke iz Slavonije



Нема коментара:

Постави коментар