недеља, 6. септембар 2015.

Male štrudlice



Potrebno:500g brašna T 400,1 kocka kvasca,1 dcl mleka,1 dcl kis.mleka,0,5 dcl ulja,kašičica šećera,kašičica soli,2 jaja,za premaz-1 žumance
Fil:
I-100g oraha mlevenih, 80g šećera,na vrh noža mlevenog karanfilića
II-100g mlevenog maka,80g šećera,kašičica soka od limuna
-za posipanje-sitni šećer sa 1 vanil šećerom
Izrada:
Mleko malo ugrejemo da je mlako,dodamo l kašičicu šećera i kvasac.Promešamo i kad naraste pomešamo sa kiselim mlekom i svim drugim sastojcima i zamesimo meko testo.Samo što treba dodavati brašno postepeno.Kad smo umesili meko testo ostavimo na malo toplije mesto da raste.Kad se testo udvostručilo još jednom sve premesimo.Podelimo na 2 dela.Prvi deo razvijemo oklagijom u pravougaonik i što tanje,pa namažemo filom od maka.
Fil od maka-mak i šećer pofurimo sa malo vrelog mleka promešamo i dodamo malo lim.soka.
Kad smo namazali filom celu razvijenu koru urolamo je i isečemo na mamje štrudlice,pa premažemo žumancetom i stavimo peći u tepsiju obloženu pek papirom na 200 °C 25 minuta.
To isto napravimo sa drugim delom testa,samo što nafilujemo sa orasima.
Fil:orahe i šećer pofurimo sa malo vrelog mleka i promešamo ,pa dodamo malo mlevenog karanfilića
Urolamo i iseckamo na male štrudlice,pa premažemo žumancetom i pečemo u tepsiji obloženoj pek papirom na 200 °C 25 minuta.
Pečene vadimo i posipamo sa sitnim šećeromi i vanil šećerom.
Poreklo recepta- stari recept iz Nemačkog kuvara








Нема коментара:

Постави коментар