уторак, 7. јул 2015.

Sataraš

Potrebno:3 glavice crnog luka,5 paprika,4 paradajza,4 kašike ulja,so,biber,3 jaja,2 kašike hlebnih mrvica(prezli),1 kašika iseckanog peršunovog lista,1 kašičica aleve paprike,iseckane ljute papričice na kolutiće
Izrada:
U veću šerpu uliti ulje i na ulju dinstati uz mešanje varjačom crni luk, koji smo očistili i isekli na listiće.Nakon toga kad luk postane staklast  dodamo isečenu papriku na veće komade i također dinstamo i mešamo varjačom dok ne omekša.Kad je omekšala paprika dodamo isečen na režnjeve paradajz.Promešamo i neka se krčka.Posolimo ,dodamo bibera,alevu papriku i kuvamo sve dok se lepo ne smekša.Pred kraj ako je ređe dodamo hlebnih mrvica, a i ne mora,pa na kraju umućena jaja i sve to promešamo i skinemo sa ringle.Na samom kraju dodati seckani peršun i odozgo porciju sataraša ukrasiti kolutićima ljute papričice.
Poreklo recepta-iz mamine sveske(jelo koje napravimo brzo za ove vrele dane )

Нема коментара:

Постави коментар