среда, 10. јун 2015.

Musaka od tikvica(bez mesa)


Potrebno:1 kg tikvica,1 čaša kisele pavlake,5 kašika kukuruznog brašna,1 dcl mleka ,5 jaja,150 g kačkavalja,so,biber,malo kisele vode
Izrada:
Tikvice operemo i izrežemo na kolutove ili duguljaste delove ,pa grilujemo na gril tiganju na brzo, sa jedne i sa druge strane.Stavljamo ih u jednu činiju i malo posolimo i dodamo bibera.Kad smo to uradili u posebnoj činiji za mućenje umutimo fil  žicom, najpre jaja,dodamo čašu pavlake i mleko,zatim umešamo kukuruzno brašno,so,biber i malo kisele vode.
Pečemo u vatrostalnoj činiji i najpre namažemo uljem,pa slažemo jedan red tikvica,pa pospemo filom,a na to izribamo malo kačkavalja,pa opet red tikvica,fil,kačkavalj.Odozgo dolazi fil ,koji odmah pospemo susamom i ukrasimo jednim režnjem paradajza ili može i paprikom ili po želji.Peći na 200 °C 50 minuta,pred kraj pojačati na 220 °C da se lepo zapekne i dobije lepu boju.

Poreklo recepta-iz moje sveske recepata,lagan obrok bez mesa







Нема коментара:

Постави коментар