среда, 17. јун 2015.

Harmonika pita





Potrebno:
500g tankih kora za pitu,2 dcl kisele pavlake,2 dcl jogurta,300g šampinjona,1 dcl ulja,3 jaja,1 kašičica soli,malo bibera,na vrh noža praška za pecivo ili sode bikarbone,1/2 dcl kisele vode
Izrada:
Tepsiju veličine 22-40cm namazati uljem,na dno staviti 2 kore i malo poprskati uljem.
Uzeti koru i slagati je kao harmoniku pa je staviti u tepsiju(u dužinu).
Fil pripremiti tako što ćemo ulupati jaja,dodati so,biber,pavlaku,ulje,jogurt,prašak za pecivo ili sodu bikarbonu i malo kisele vode,pa kad je to umućeno dodati oprane i iseckane šampinjone na listiće.
Kako stavljamo koju koru tako kašikom u svaku koru (harmonika)stavljamo po malo fila između i tako sve dok ne utrošimo kore i fil.
Pečemo u rerni na 220°C 30 min i onda smanjimo na 180°C  još 30 min.Odozgo je reš pečeno i lepo pečeno između kora(vazdušasto).

Poreklo recepta-foodforthought -blog naše drage blogerke Jelene 
(Ja sam samo izmenila fil, a način slaganja je isti kao Jelenin i predivna je pita,moji su oduševljeni jer je lepše pečena,vazdušasta)



Нема коментара:

Постави коментар