среда, 18. фебруар 2015.

Zapečena testenina




Potrebno:500 g testenine( široki rezanaci),5 jaja,250g sira(sremski ili feta),1 čaša kisele pavlake,1 čaša jogurta,1/2 čaše kisele vode,4 čaše mleka ,3 kašike ulja,1 kašičica soli

Izrada:
Testeninu obariti 3 minuta u ključaloj vodi,pa onda ocediti.Ulupati 5 jaja žicom ,dodati pavlaku,sir, jogurt,so ,ulje,kiselu vodu i mleko.U tu masu staviti obarenu testeninu i sve promešati.
Sipati u tepsiju namazanu uljem.Uključiti rernu na 200 °C i u toplu rernu staviti napunjenu tepsiju.Peći 45 minuta ,da dobije lepu rumenu boju.
Kad je pečeno,izvaditi iz rerne i malo prohladiti pa seći u kocke.Služiti sa jogurtom.

Poreklo recepta: iz banje Selters -svideo mi se kao dijetalni doručak ili večera

Нема коментара:

Постави коментар