среда, 11. фебруар 2015.

Kiflice sa kačkavaljem i džemom






Potrebno:1 kg brašna T 400 meko,1 kockica svežeg kvasca,1 šolja od crne kafe ulja,1/2 litre mleka,2 kašičice soli,1 kašika šećera, 120g naribanog kačkavalja, 1 margarin, džem po želji(od kajsija,mešanog voća,jagoda i sl.).


Izrada:U 1,5dcl mleka(mlako) isitniti kvasac i dodati kašiku šećera,pa neka kisne.Kad je kvasac narastao,pomešamo ga u činiji za mešenje sa uljem ,dodamo so ,brašno i mleko koje nam je ostalo 3,5 dcl.Zamesimo testo i podelimo na 4 jufke.Malo neka odstoje 10 minuta.Svaki deo razvijemo i podelimo na 8 delova.Filujemo sa kačkavaljem,šunkom i slično-slane,a slatke sa džemom koji volimo.
U prvu tepsiju stavimo 16 kiflica i svaku premažemo četkicom sa žumancem i još kraj svake kiflice po kockicu margarina(1/2 margarina za ovu tepsiju) i stavimo u rernu da se peče .Prva tepsija ide u hladnu rernu.Pečemo na 200°C 25 minuta.Posle u  drugu tepsiju stavljamo 16 kiflica sa džemom,također premažemo žumancem i utrošimo drugu polovinu margarina(isečenog na kockice )i stavljamo pored svake kiflice. Isto pečemo kao i prvu tepsiju.
Poreklo recepta-stari recept koji imam odavno u svojoj sveski

Нема коментара:

Постави коментар