среда, 28. јануар 2015.

Projara




Potrebno:2 šolje( za belu kafu) projinog brašna,1 šolja belog pšeničnog ,1/2šolje projinog griz brašna,1/2 šolje ulja,2 cela umućena jaja,1/2praška za pecivo,malo soli,mleko ,voda,kisela voda,300 g sira ili 1/2 šolje sitnih čvaraka

Izrada:Zamesiti varjačom brašno sa mlekom,dodati ulje, jaja,vodu ,so,prašak za pecivo,kiselu vodu, i na kraju dodati ili sir ili sitne čvarčiće(kad ostane sitno pa može ovako da se upotrebi ili za pogačice sa čvarcima).Zamesiti testo gušće nego za palačinke.Sipati u podmazanu tepsiju i peći na temperaturi 200°C 40 minuta .Treba da dobije divnu zlatnu boju.
Poreklo recepta-iz stare sveske
 

Нема коментара:

Постави коментар