субота, 6. децембар 2014.

Nina-lešnik torta



Potrebno:-za biskvit(patišpanj) 2 X( 7 belanaca, 7 kašika šećera,2 kašike brašna,1 kašika mlevenog plazma keksa,6 kašika pečenih mlevenih lešnika) .Peći dva puta,kad se preseče 4 korice
  -za fil 14 žumanaca,140g sitnog šećera,3 kašike brašna, 1½šoljica jake crne kafe,
3 dcl mleka,2 kesice vanil šećera,150g pečenih mlevenih lešnika,250g putera+4 kašike prah šećera

Izrada:Najpre umutiti 7 belanaca sa 7 kašika šećera,dodati 2 kašike brašna,1kašiku plazma keksa mlevenog i polako dodati 6 kašika pečenih mlevenih lešnika(samo varjačom to promešati).Sipati u pleh koji treba obložiti pek papirom.Zagrejati rernu na 200°C,a peći na 180°C 20 minuta.Peći 2 takve korice.Kad se ohlade preseci da ih ima 4.
Fil se priprema tako da 14 žumanaca umutimo varjačom sa 140g sitnog šećera,dodamo 3 kašike brašna, 1½šoljica jake crne kafe,3 dcl mleka kuvati na pari dok se ne zgusne.Kad se zgusne dodati 2 vanil šećera,150g pečenih mlevenih lešnika.
Posebno umutiti 250g putera sa 4 kašike prah šećera i sjediniti sa filom koji se ohladio.Filovati svaku koricu sa ovim filom,a gornju koricu tanko namazati tim filom i ukrasiti pečenim lešnicima krupno izdrobljenim i narendanom čokoladom.

Poreklo recepta-recept Nenine mame

Нема коментара:

Постави коментар