понедељак, 8. децембар 2014.

Knedle sa šljivama





Potrebno:1 kg krompira,2 jaja,malo soli, 7 kašika brašna ,25 komada šljiva,hlebnih mrvica4 kašike,šećer ,kisela pavlaka

Izrada: Krompir skuvati,pa oljuštiti i ispasirati,dodati 2 jaja,malo soli i brašno ustvari toliko da se zamesi lako testo,ne sme se dodati previše jer će biti tvrdo testo.Uvaljati testo u valjak i odrezati testo svaki put za šljive.Šljive moraju biti oprane i izbrisane da bi bile suve.Ako se prave knedle sa zamrznutim šljivama nikako  ne dozvoliti da se odmrznu,tek pred pravljenje knedli izvaditi ih iz zamrzivača(posušiti ih papirnom salvetom).Tako ćemo u svaki odrezani deo testa staviti šljivu i zamotati u knedlu.Ako ostane testa a potrošene su šljive,mogu se uraditi mali valjušci od testa ili šufnudle.
U veću šerpu staviti vodu koju smo malo posolili i kada počne da kuva ,stavljati knedle da se kuvaju.Čim se podignu gore na površinu još malo sačekati i vaditi knedle šupljom kašikom,kako bi se ocedile .
U jednoj šerpi na malo masnoće ispržiti hlebne mrvice,kako bi lepo dobile boju i u njih svaku knedlu uvaljati i stavljati u činiju u kojoj ćemo poslužiti knedle.
Kod samog posluženja,znači u tanjiru,potrebno je posuti knedle šećerom i kiselom pavlakom.Ta kombinacija sa šljivama je predivna.

Poreklo recepta-recept iz mamine sveske

Нема коментара:

Постави коментар